25/10/2019 geplaatst in Acutaliteit

Wie al 25 dagen rookvrij is gebleven in het kader van Stoptober verdient een hele dikke pluim! Nee, geen rookpluim, want die heb je ver achter je gelaten. Hopelijk ben je deze weken goed doorgekomen, met steun van je omgeving en wellicht met acupunctuur en onze tips. En natuurlijk in de eerste plaats dankzij je eigen vastberadenheid. Vanaf nu ben je een niet-roker! Gefeliciteerd!

Geen lol meer aan
Er is ook geen lol meer aan, zou je zeggen. Rokers staan in stinkhokjes bij elkaar en worden meewarig bekeken. Rookruimtes verdwijnen, en na de gruwelijke plaatjes van zwarte longen en mensen aan de zuurstoftank worden de pakjes binnenkort neutraal wit (misschien beter pikzwart?). En dan de recente berichten over de e-sigaret, ook al zo vrolijk. ‘Ban op e-sigaret na fors bloed ophoesten en nieuwe longafwijkingen’ kopt het AD op 7 oktober jl*.

Dat steeds meer rokers er vanaf willen berichtte het AD al in augustus**. ‘Vraag naar hulp bij stoppen met roken explodeert’ meldde de krant.

Je zal het maar hebben
Verslaafd zijn is geen pretje en het is jammer dat jongeren zich nog steeds laten verleiden mee te doen met quasi stoere vrienden. De verslavende ingrediënten, die de fabrikanten willens en wetens in hun product stoppen, doen de rest. Campagnes om jongere kinderen bewust en weerbaar te maken werpen hopelijk vruchten af. Bah, bah en nog eens bah! En Nee, bedankt!

Steuntje in de rug
Kun je een steuntje in de rug gebruiken in jouw proces? Maak een afspraak met een acupuncturist en neem de regie terug over jouw gedrag en gezondheid. En onderaan deze pagina vind je tips die we eind september gepost hebben. Doe er je voordeel mee!

Bron: * AD d.d. 07-10-2019
** AD d.d. 19-08-2019

Bekijk ook