Acupunctuur behandeling voor vele klachten

Bekijk waar wij u mee kunnen helpen

Het eerste consult duurt ongeveer een uur.
Bij het eerste bezoek is er eerst een gesprek over de klacht. Daarnaast worden ook vragen gesteld over de fysieke en mentale gezondheidstoestand, bv slaappatroon, stoelgang, menstruatiecyclus. Er bestaan energetisch vaak verbanden tussen de verschillende klachten van een persoon.
Er volgt een algemeen lichamelijk onderzoek. Liggend op de bank wordt de polsslag gevoeld. Op de polsslagader zijn diverse energieën te voelen, wat de acupuncturiste veel informatie geeft.
Na de diagnose gesteld te hebben, worden er zeer dunne steriele weggooinaaldjes geplaatst. Meestal worden 3 á 6 naaldjes gebruikt, die 20 minuten blijven zitten.
Een vervolgconsult duurt 45 minuten. Er wordt naar de toestand van de afgelopen tijd gevraagd, de polsen worden weer gevoeld en de naaldjes worden geplaatst. Het aantal en de plaats van de naaldjes kan per behandeling variëren.
Over het algemeen heeft iemand meer behandelingen nodig naarmate de klacht langer bestaat.

Ziekte is een verstoring van de energieomloop. Omdat ieder mens uniek is, zal ieder mens verschillend reageren op een verstoring. Acupunctuur is geschikt voor vele soorten klachten zoals allergie, huisklachten, darmklachten, spierklachten, tenniselleboog, vermoeidheid, migraine, gynaecologische klachten en psychische klachten(zie de lijst van de World Health Organization). Ook kan acupunctuur goed een behandeling van de reguliere gezondheidszorg ondersteunen, bijvoorbeeld bij IVF. Wat betreft leeftijd bestaan er geen beperkingen voor acupunctuur: jong en oud  kunnen behandeld worden. Als u twijfelt of als u uw klacht niet bij de lijst kunt vinden, bel gerust vrijblijvend voor wat meer informatie of overleg. Of u kunt via de website een mail sturen.